Scheiden in Amersfoort ~ Leusden

Mediator scheiding ~ Amersfoort Leusden

Ik ben Claudia Blom en als ervaren (en geaccrediteerd) mediator scheiding in Amersfoort en  Leusden begeleid ik jullie in het nemen van de juiste beslissingen en sta ik voor échte kennis, échte aandacht en betaalbare kwaliteit.

Als mediator scheiding in Amersfoort en Leusden kan ik jullie volledige echtscheiding regelen en begeleiden. Het besluit tot echtscheiding betekent dat er veel op jullie afkomt.

Jullie hebben vaak heftige emoties maar praktische zaken moeten ook geregeld worden.

Wat doet een mediator bij scheiding?

Jullie kunnen van mij als (echt-)scheidingsmediator in Amersfoort en omgeving, verwachten dat ik met jullie meedenk. Het is mijn taak om jullie tijdens het proces van scheiden te begeleiden en afspraken te laten maken waar jullie beiden achter staan.

Ik help jullie graag om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Scheiden met respect voor elkaar.

Mediator
Wil je meer weten over de mediation bij jullie scheiding? Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

Scheiden in Amersfoort ~ Leusden

Ik besteed veel aandacht aan jullie emoties maar ook aan de praktische zaken die geregeld moeten worden. Een scheiding betekent immers dat jullie gaan “ontvlechten”. Ook help ik jullie graag om dure advocaatkosten voor jullie echtscheiding te voorkomen.
Mediator ~ Claudia Blom | Mediator ~

Als mediator werk ik met deskundigen. Dit betekent voor jullie dat ook de juridische-, fiscale- en financiële paragraaf in het Convenant op de juiste manier opgesteld wordt.

Mijn partnerschap bestaat uit een samenwerking met:

  • fiscalist
  • pensioenadviseur
  • advocaat
  • hypotheekadviseur

Voor meer praktische informatie klik op onderstaande link:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden

Mediator scheiding Amersfoort Leusden ~ jullie kinderen

Ook voor jullie kinderen heeft het besluit dat jullie uit elkaar gaan impact. Niet ieder kind uit zijn emoties op dezelfde manier. Het ene kind laat zijn emoties heel duidelijk zien, het andere kind wordt juist stil en trekt zich terug. Hoe jullie kinderen de scheiding gaan ervaren, hangt natuurlijk ook af van hun karakter en leeftijd.

Ook de manier waarop jullie uit elkaar gaan, is van grote invloed op de beleving van jullie kinderen. Gaan jullie op een (redelijk) harmonieuze manier uit elkaar? En blijven jullie met respect over elkaar praten in het bijzijn van de kinderen? Dit is natuurlijk een ander uitgangspunt dan elkaar bevechten, de zogenaamde conflictscheiding.
scheiden in amersfoort~ scheiden en de kinderen ~

Mediation scheiding ~ het effect op jullie kinderen

Omdat scheiden in Amersfoort | Leusden tegenwoordig veel meer voorkomt, is er in de samenleving meer begrip en acceptatie voor scheidingen. Aan de ene kant is dit fijn voor kinderen. Ze hoeven zich niet te schamen voor de scheiding van hun ouders, er zijn genoeg klasgenoten, vrienden en vriendinnetjes die ook gescheiden ouders hebben. Aan de andere kant, kleeft aan deze acceptatie ook een gevaar, namelijk dat we de effecten van een scheiding op kinderen gaan onderschatten.

Ondanks het begrip in onze samenleving, doet een scheiding heel veel met kinderen. Een ding is zeker, hun situatie gaat in ieder geval veranderen en de meeste kinderen voelen zich hier onzeker door. Allemaal gevoelens en gedachten spelen er bij kinderen:

“Is het mijn schuld dat mijn ouders uit elkaar gaan”? “Kan ik iets doen, zodat ze wel bij elkaar blijven”?

Kinderen lopen vaak met een soort van schuldgevoel en willen vaak niet dat hun ouders uit elkaar gaan. Veel kinderen hebben in het begin ook de hoop dat hun ouders weer bij elkaar komen.

Scheidingsmediator ~ hoe vertellen we het de kinderen?

Het is dus belangrijk dat jullie als het besluit vast staat om uit elkaar te gaan, het de kinderen op de juiste manier en op het juiste moment vertellen. Voor veel kinderen komt jullie besluit niet helemaal uit de lucht vallen.

Kinderen hebben vaak al gemerkt dat het tussen jullie niet helemaal goed gaat. Een van de ouders heeft al een keer ergens anders gelogeerd, jullie zijn snibbig tegen elkaar enzovoort…

Als jullie het de kinderen gaan vertellen zijn er een aantal do’s en don’ts. Als jullie tijdens de eerste mediationscheiding het jullie kinderen nog niet verteld hebben, geef ik jullie praktische tips over hoe jullie dit op de beste manier kunnen vertellen aan jullie kinderen. Wat doet een scheiding met kinderen?

https://www.villapinedo.nl/

Mediator scheiding Amersfoort Leusden~ het ouderschapsplan

Als jullie gaan scheiden in Amersfoort | Leusden en jullie hebben kinderen, dan is het verplicht om afspraken duidelijk vast te leggen in een ouderschapsplan. Na jullie scheiding of einde geregistreerd partnerschap houden jullie allebei het ouderlijk gezag over jullie kinderen. Jullie blijven dus beiden verantwoordelijk voor de opvoeding en verzorging van de kinderen.

Jullie vragen je misschien inmiddels af Wat moet er in een ouderschapsplan staan? Ik help jullie om na te denken over hoe jullie de verzorging van jullie kinderen na jullie scheiding in Amersfoort willen invullen. Passend bij jullie situatie en bij de behoefte van de kinderen. Ik begeleid jullie in het maken van de juiste keuzes die worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Scheiden in Amersfoort | Leusden ~ kinderalimentatie

Als jullie gaan scheiden met kinderen, bereken ik de hoogte van de kinderalimentatie voor jullie. De onderhoudsplicht voor kinderen geldt tot het kind 21 jaar is. In bijzondere gevallen is er ook daarna nog een onderhoudsplicht. Bijvoorbeeld als het kind gehandicapt is en niet zelf in zijn levensonderhoud kan voorzien.

In ieder geval komt er een hoop op jullie af waar jullie over na moeten denken en besluiten over moeten nemen. Als jullie gaan scheiden, geef ik jullie graag de juiste begeleiding.

Ook als jullie gaan scheiden in Hilversum | Bussum, Soest | Baarn of Zeist, kan ik jullie helpen met jullie scheiding.

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski