De kracht van een Second Opinion bij echtscheiding

Een frisse blik op jouw scheiding bij Optimaal Perspectief Advies

Second opinion bij Optimaal Perspectief Advies. Het is niet ongebruikelijk dat je tijdens of na een scheiding twijfels hebt of alle onderdelen van je scheiding op de juiste manier zijn behandeld. Misschien vraag je je af of de gemaakte afspraken wel eerlijk zijn, of ze nog steeds passend zijn in de veranderende omstandigheden, of hoe de alimentatieberekeningen tot stand zijn gekomen. Dit is waar een second opinion van onschatbare waarde kan zijn.

Herzien van het ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is een cruciaal document in elke scheiding waarbij kinderen zijn betrokken. Misschien verhuist een van de ouders, veranderen de financiële omstandigheden, of zijn er andere ontwikkelingen die invloed hebben op de gemaakte afspraken. 

Herberekening van kinderalimentatie

Bij de herberekening van kinderalimentatie worden de bedragen voor kinderalimentatie opnieuw berekend. Dit kan plaatsvinden in situaties waarin de financiële omstandigheden van een van de ouders of de behoeften van het kind veranderen.

Herberekening van partneralimentatie 

Bij de scheiding zijn alimentatieafspraken vastgelegd om ervoor te zorgen dat beide partijen de financiële middelen hebben om hun leven voort te zetten.  Financiële omstandigheden kunnen met de tijd veranderen en dit heeft invloed op de  alimentatieberekeningen. 

Neem vandaag nog contact op voor een

Second opinion bij scheiding

Als je twijfels hebt over de afspraken in je scheiding, het ouderschapsplan, of de alimentatieberekeningen, nodig ik je uit om vandaag nog contact met Optimaal Perspectief Advies op te nemen. Samen kunnen we een afspraak plannen voor een second opinion bij echtscheiding, waarbij ik je persoonlijke situatie zal herzien en deskundig advies zal geven. Jouw tevredenheid is belangrijk voor mij. Ik ben er om je te helpen bij elke stap van je scheiding. Vertrouw op mij voor een frisse blik op jouw scheiding en een zorgvuldige (her)beoordeling van de belangrijkste onderdelen van het ouderschapsplan en de (her)berekening van de alimentatie.

Soms moeten (ex)partners na een scheiding of beëindiging van een relatie geld betalen om te helpen met de kosten van hun kinderen of hun voormalige partner. Dit heet kinderalimentatie en partneralimentatie.

Maar wat als dingen veranderen? Het inkomen kan stijgen of dalen, of er kunnen nieuwe dingen gebeuren in het leven van mensen. Dan is het soms nodig om opnieuw te berekenen hoeveel alimentatie iemand moet betalen of ontvangen.

Dit heet “herberekening”. Het kan gebeuren als het inkomen van de persoon die betaalt verandert, of als de behoeften van de persoon die ontvangt veranderen. Bijvoorbeeld, als de persoon die alimentatie ontvangt een nieuwe baan krijgt, kan de behoefte aan alimentatie verminderen.

Herberekenen gebeurt meestal volgens de wet en met hulp van advocaten of mediators. Ze zorgen ervoor dat alles eerlijk gebeurt en dat iedereen krijgt wat ze nodig hebben.

Dus, herberekening van kinder- en partneralimentatie is een manier om ervoor te zorgen dat de financiële regeling na een scheiding nog steeds passend is, zelfs als de omstandigheden veranderen. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen financieel stabiel blijft.

second opinion bij echtscheiding

Second opinion bij echtscheiding

arbeidsmediator

Claudia Blom ~ scheidingsspecialist

Persoonlijke scheidingsspecialist

Mijn rol als persoonlijke scheidingsspecialist is om een neutrale en deskundige beoordeling van de situatie te geven. Daarom geef ik als scheidingsspecialist jou/jullie de mogelijkheid om een frisse blik te werpen op jouw/jullie persoonlijke situatie door middel van een second opinion. Als scheidingsspecialist, met jarenlange ervaring, beoordeel ik het ouderschapsplan en de alimentatieberekeningen. Dit kan een (her)berekening van de alimentatie betekenen of het (her)zien van het ouderschapsplan als dat nodig is.

arbeidsmediator

Claudia Blom ~ scheidingsspecialist

Deskundige begeleiding

Bij Optimaal Perspectief Advies ben ik er om je te voorzien van deskundige begeleiding, advies en ondersteuning. Een second opinion bij echtscheiding kan de geruststelling bieden die je nodig hebt om te weten dat de gemaakte afspraken en regelingen grondig zijn getoetst en nog steeds geschikt zijn voor jou en eventuele kinderen. Ik pas een objectieve benadering toe, met aandacht voor zowel jouw belangen als die van eventuele kinderen die bij de scheiding betrokken zijn. Het is een kans om met een frisse blik naar de toekomst te kijken en te verzekeren dat je een sterke basis legt voor de volgende fase van je leven.

erkende arbeidsmediator

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid.

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski