Scheiden en de woning ~ kan mediation dakloosheid voorkomen?

Jullie gaan scheiden, en de woning? Dit is een belangrijk onderwerp wat tijdens Mediation scheiding besproken wordt. Wat willen jullie met de koopwoning? Willen jullie de woning verkopen? Of misschien wil één van jullie wel in de woning blijven wonen?

Jullie moeten (samen met bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker) uitzoeken of dit financieel haalbaar is, en wat de eventuele (fiscale) consequenties zijn. Heeft deze keuze bijvoorbeeld invloed op de partneralimentatie, zie, Wijzigingen Partneralimentatie in 2023.

Ik werk met een aantal deskundige partners samen, waaronder fiscalisten en hypotheekadviseurs, waardoor jullie snel en gedegen advies kunnen verwachten. Op deze manier wordt jullie toekomstperspectief snel duidelijk.

Jullie willen misschien de woning wel onverdeeld laten? Vooral aan deze keuze zitten juridisch en fiscaal nogal wat haken en ogen. Kortom, scheiden brengt onzekerheid met zich mee over de toekomstige woonsituatie.

mediation scheiding

Scheiden en de woning ~ urgentieverklaring

Scheiden en de woning, als mediator scheiding in Amersfoort, Baarn, Soest, Soesterberg, Hoevelaken, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld en Leusden, merk ik vaak de onzekerheid die er is bij scheidende stellen over de toekomstige woonsituatie en zelfs de angst om inderdaad dakloos te worden.

Of een soort van dakloos, bivakkerend van het éne tijdelijke logeeradres op naar het volgende tijdelijke adres. Je piekert over het verkrijgen van andere woning. Hoe snel kom ik in aanmerking voor een andere woning?

Omdat je op deze overspannen huizenmarkt momenteel meer dan ooit afhankelijk bent van het aanbod aan sociale huurwoningen, is dit is geen fijn toekomstperspectief. Ik krijg ook vaak de vraag: “Kom ik voor een urgentieverklaring in aanmerking”?

In een Mediation scheiding, kan ik daar informatie over geven. Voor nu, vraag voorlichting aan bij de woningbouwvereniging(en) waar je ingeschreven wilt staan.

Mediator in Amersfoort. Jullie willen toch ook een Optimaal Perspectief?

 

scheiden
~ zorgen over de toekomstige woning ~

Wat kan ik voor jullie doen? Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

mailto:claudia@optimaalperspectief.nl, of bel naar tel:+31620429578

Scheiden ~ onrust en stress

Natuurlijk brengt dit vooruitzicht, een soort van dakloosheid, een hoop onrust en stress met zich mee. Samenvattend, is dit een hele natuurlijke reactie aangezien mensen graag zekerheid willen hebben en zich veilig willen voelen, een “dak boven je hoofd hebben”.

Bijna iedereen kan zich wat voorstellen bij de songtekst “een eigen huis, een plek onder de zon” van René Froger.

Mijn taak als mediator is om een zekere rust te creëren waardoor er weer wat rationeler gekeken kan worden naar de toekomstige opties m.b.t. een woning.