Claudia Blom Mediator en Coach/Therapeut

Het is mijn passie om anderen te ondersteunen: Verbinding, Verheldering, Vooruitgang en Veerkracht, gedreven door bevlogenheid.

Claudia Blom

Claudia Blom ~ mediator en coach/therapeut bij Optimaal Perspectief, waar ik samen met mijn cliënten werk aan het vinden van balans, verbinding en positieve perspectieven.

Wie ben ik? ~ mediator en coach/therapeut in Amersfoort

Mijn naam is Claudia Blom en ik ben MfN registermediator, relatietherapeut en (life) coach in Amersfoort.

Ik houd van contact met mensen, de interactie en de verbinding. Gezellig met elkaar eten en verhalen delen, geven mij een goed gevoel. Naast mijn professionele werkzaamheden probeer ik dan ook een “keukenprinses” te zijn. Het bereiden van smakelijke gerechten en het experimenteren met nieuwe recepten geeft me een creatieve uitlaatklep en een manier om mijn familie en vrienden te verwennen.

“Optimaal Perspectief Mediation & Coaching voor: Verbinden, Verhelderen, Vooruitgang en Veerkracht”.

“Zonder zelfkennis is het niet mogelijk jezelf te zijn”.

life coach

Ik leef samen met mijn man en mijn 3 Shih Tzu’s. Ze maken me blij en weten elke dag een glimlach op mijn gezicht te toveren. Ze helpen me onthouden om te genieten van kleine geluksmomenten.

Ik word dus vaak blij van de kleine dingen in het leven, zoals een warme kop koffie in de ochtend, de zon die door de bomen schijnt, of een goed boek op een regenachtige dag. Ze inspireren mij om anderen te helpen in hun zoektocht naar verbinding, perspectief en balans.

Als mediator, relatietherapeut en life coach, heb ik het geluk om in contact te komen met mijn cliënten, hen te begrijpen en bij te staan in hun groei en de weg naar een nieuw perspectief.

Mediator Claudia Blom

Claudia Blom, Optimaal Perspectief

En verder…

Ik ben geboren in 1971 in Amersfoort en heb inmiddels wat “krassen op mijn ziel”. Anders gezegd heb ik inmiddels vlieguren gemaakt en (levens)ervaring opgedaan. Zo gingen mijn ouders toen ik aan het puberen was, scheiden, de zogenaamde vechtscheiding.

Als gevolg van deze vechtscheiding stond mijn wereld op z’n kop. Ik was hier niet op voorbereid. Bovendien volgden er nog meer gebeurtenissen waar ik niet op voorbereid was en die veel impact op mij hadden. Het verlies van dierbaren, een verbroken relatie en het verliezen van mijn baan hebben me diep geraakt.

mediator divorce

Claudia Blom ~ ervaring en vlieguren als mediator en coach/therapeut

Ik had nooit gedacht dat ik na mijn hbo-opleiding en management posities in het bedrijfsleven, zowel in Nederland als in het buitenland, de stap zou maken om mediator en coach/therapeut te worden.

Na het verliezen van mijn baan besloot ik een andere weg in te slaan, maar dat kon ik pas doen nadat ik mijn paniek, boosheid en verdriet enigszins had geaccepteerd. Het was een periode van zelfreflectie waarin ik mezelf drie essentiële vragen stelde:

• Wie ben ik (en wie wil ik zijn)?
• Wat motiveert mij (waar word ik gelukkig van)?
• Wat zijn mijn doelen (wat wil ik bereiken)?

Het antwoord op deze vragen leidde me naar mijn passie om anderen te ondersteunen bij het oplossen van conflicten en het streven naar groei, geluk en tevredenheid.

Conflicten Verhelderen, Verbindingen Versterken, Veerkracht Vergroten en Vooruitzicht Verbreden. Praktische en doelgerichte ondersteuning en begeleiding. 

MfN-registermediator

Specialisatie Familie-mediation en Arbeidsmediation

Als MfN registermediator, faciliteer ik de mediation op deskundige wijze en wordt er aandacht besteed aan jullie emoties en het herstel van vertrouwen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar in gesprek en bedenken jullie samen de beste oplossing.

Een MfN registermediator staat voor gegarandeerde kwaliteit. Voordat ik als mediator ingeschreven kon worden bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators heb ik mijn kwaliteiten en ervaring als mediator moeten aantonen met verschillende toetsen en assessments.

“Ik begeleid jullie in jullie conflict om te komen tot goede afspraken. Mediation met oor voor jullie verhaal en oog voor praktische zaken.”

MfN Mediator scheiding
MfN mediator

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Verhelderen: mediationvaardigheden om conflicten duidelijk te maken en te begrijpen, wat leidt tot heldere oplossingen.

Verbinden: het leggen van sterke verbindingen tussen mensen, het bevorderen van betere communicatie en het opbouwen van hechte relaties.

Vooruitgang: het bieden van nieuwe perspectieven, mogelijkheden en groei.  

Veerkracht: het versterken van capaciteit om effectief om te gaan met uitdagingen en te groeien.

“De weg naar een Optimaal Perspectief”.

Mediation

Z

Ik ben een betrokken mediator en geef begeleiding om conflicten te verhelderen en op te lossen, vertrouwen te herstellen en samen tot duurzame oplossingen te komen. Met mijn ervaring als mediator, sta ik voor een snelle, doeltreffende en een betaalbare oplossing.

Relatietherapie

Z
In relatietherapie werk ik samen met stellen om wederzijds vertrouwen te herstellen, liefdevolle communicatie te bevorderen en een diepere en harmonieuzere verbinding te creëren.
Z

Mijn benadering als relatietherapeut is gebaseerd op oprechte betrokkenheid en respect voor mijn cliënten.

Scheiding en arbeidsconflict

Z

Met échte kennis, échte aandacht en kwaliteit, kan ik jullie scheiding of arbeidsconflict, begeleiden tot een resultaat waar jullie beiden tevreden over zijn. Ik begeleid jullie om tot goede afspraken te komen, met oor voor jullie verhaal en oog voor praktische zaken.

Z

Ik begrijp dat een scheiding, arbeidsconflict of een geschil in de familie niet alleen een professionele, maar ook een emotionele uitdaging is. Daarom sta ik voor jullie klaar met empathie, begrip en effectieve interventies

Life coach

Z

Als life-coach geloof ik in persoonlijke groei en ontwikkeling. Ik luister naar jouw verhaal en behoeften. Ik wil mensen helpen hun innerlijke kracht te ontdekken, obstakels te overwinnen en een leven te creëren dat in lijn is met hun waarden en aspiraties.

Z

Met mijn ervaring, kennis en intuïtie begeleid ik jou op de weg naar positieve verandering

Mijn betrokkenheid, rechtvaardigheid, doortastendheid en flexibiliteit maken me niet alleen een waardevolle mediator, maar ook een ondersteunende en inspirerende relatietherapeut en life coach.

Of het nu gaat om:
• het oplossen van conflicten;
• het beëindigen van (arbeids)relaties op een respectvolle manier;
• het versterken van jullie band als koppel;
OF
• het ontdekken van je eigen kracht en doelen;

Ik sta klaar om te ondersteunen en te begeleiden. Samen kunnen we werken aan een toekomst met een perspectief.

Neem dus gerust contact met mij op voor een persoonlijk gesprek, waarin we kunnen bespreken hoe ik jullie kan bijstaan. Ik vertel graag meer over mijn diensten als mediator of coach/therapeut in Amersfoort.

Je kunt mij telefonisch, per Whats App of per e-mail bereiken. Of vul het contactformulier in, de koffie staat klaar. claudia@optimaalperspectief.nl of bel naar 0620429578

Mijn kwaliteiten

 • Mijn basisopleiding tot mediator heb ik gevolgd bij MtI (Mediation trainings Insituut).
 • Mijn specialisatie tot geaccrediteerd familiemediator heb ik gevolgd bij The Lime Tree.Logo van opleidingsinstituut the lime tree
 • Mijn specialisatie arbeidsmediation heb ik gevolgd bij Result Mediation.

  Extra trainingen:

  • Interculturele communicatie
  • Ouderverstoting
  • Klachtbehandeling; preventie en proces
  • Scheiden met eigen onderneming
  • Effectieve communicatie

   Kennis van:

   • EFT: toepasbaar in relatie- én gezinstherapie
   • Relatie- en ruziemodellen
   • DISC

   Maak je je zorgen over je situatie?

   Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

   Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

   Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

   CTA

   Wat klanten over mij zeggen

   Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

   Tineke Krijkamp

   Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

   Marcel Krijkamp

   Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

   Esmeralda Kinds

   Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

   Jose de Bruijn

   Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
   Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
   Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
   Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

   Hendrina Sumter

   Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

   Sylvia van Wijngaerde

   Een zeer professionele aanpak !
   Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
   Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
   Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
   Zeker een aanrader

   MF Keislair

   Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

   N Young

   Prettige persoonlijkheid
   En leuk contact

   S Glavimans

   Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

   J Hartman

   Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

   L Verweij

   A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

   A Murakowski