Arbeidsmediation in Amersfoort ~ Conflicten op de werkvloer

Arbeidsmediation in Amersfoort kan voorkomen dat een meningsverschil op de werkvloer leidt tot een conflict. Arbeids-mediation in Amersfoort kan jullie helpen verdere escalatie te voorkomen. Het is namelijk zo, dat meningsverschillen vaak gaan over bijvoorbeeld over verantwoordelijkheden of de manier van samenwerken. Meestal worden deze meningsverschillen onderling opgelost. Maar soms staan de meningsverschillen zo lijnrecht tegenover elkaar, dat het confronterend wordt en er uiteindelijk een conflict ontstaat, soms met verzuim tot gevolg.

Mediation in Amersfoort kan de oplossing zijn om verdere escalatie te voorkomen, met als doel de werksfeer en productiviteit intact te houden. In ieder geval kan arbeidsmediation in Amersfoort helpen om tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te komen.

Arbeidsmediation of een juridische procedure?

Het grote verschil tussen mij Mediator in Amersfoort ~ Leusden, is dat een advocaat werkt voor één partij. Omdat een advocaat zich inzet zich voor alleen jouw gelijk. Een advocaat kijkt naar de feiten en veel minder naar de toekomstige belangen. Dit levert niet altijd het gewenste resultaat op. Aan het einde van het proces is er altijd één winnaar en één verliezer. Het is dus relevant om alvorens een juridische procedure op te starten, jezelf de vraag te stellen:

Wil ik wel vechten en weet ik zeker dat ik de winnaar ben?

Bij Arbeids-mediation in Amersfoort is het tegengestelde het geval. Ik help om de communicatie weer op gang te brengen en ondersteun jullie om samen één of meerdere oplossingen voor het conflict te vinden die voor beiden acceptabel zijn en toekomstgericht. In een arbeidsmediation kijken we dus minder naar de feiten (die in het verleden hebben plaatsgevonden), maar ligt de focus op jullie belangen (toekomstgericht). De conclusie is dus dat arbeidsmediation in Amersfoort sneller, effectiever en goedkoper is dan een rechtszaak.

 

Interesse in mijn dienstverlening? Neem vrijblijvend contact op.

mailto:claudia@optimaalperspectief.nl of bel naar tel:+31620429578

Als de meningsverschillen en de tegenstellingen langdurig blijven bestaan, en niet worden opgelost kunnen jullie de ondersteuning van een Mediator in Amersfoort inschakelen.  

#optimaalperspectief #amersfoort #conflict #mediation #arbeidsconflict

https://youtu.be/i8NCpDaS09Y