Wat maakt mij als mediator anders?

Wat doet een mediator?

Als jullie op zoek zijn naar een ervaren mediator om jullie te begeleiden bij een (echt)scheiding of arbeidsconflict, dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres. Met mijn MfN-mediator certificering en uitgebreide opleiding in zowel Familiezaken en Arbeidsmediation, ben ik bekwaam om jullie professioneel te ondersteunen in deze uitdagende situatie. Het kiezen van de juiste mediator is erg belangrijk voor (conflict)oplossing, die voor alle partijen acceptabel is. Maak de juiste keuze: Kies voor een mediator met specialisatie.

Als mediator luister ik naar de zorgen en belangen van alle betrokkenen in een conflict. Ik luister actief, stel vragen en help jullie te begrijpen waarom er problemen zijn. Ik begeleid en help jullie bij het vinden van creatieve oplossingen die voor iedereen aanvaardbaar zijn. Ik zorg ervoor dat iedereen zich gehoord voelt. Ik bied een veilige ruimte voor open communicatie en help jullie om samen tot overeenstemming te komen.

Mijn aanpak als mediator

Bij (echt-)scheidingen en familiezaken begin ik altijd met een GRATIS kennismakingsgesprek. Het doel van dit gesprek is om te zien of er een goede klik en vertrouwen tussen ons is. Als mediator voor familiezaken en arbeidsconflicten, help ik jullie bij het oplossen van problemen en ruzies. Ik ben een soort van gespreksleider die ervoor zorgt dat iedereen gehoord wordt.

Ik moedig alle partijen aan om met elkaar te praten, begrip op te bouwen en samen oplossingen te vinden voor zaken zoals scheidingen, kinderopvoeding, arbeidsconflicten of erfeniskwesties. Het draait bij mij als mediator allemaal om het creëren van een vriendelijke en veilige omgeving waarin jullie tot overeenstemming kunnen komen.

Bij arbeidsmediation is het vaak de werkgever die het idee oppert om mediation te proberen om een bestaand conflict op te lossen. Soms komt het idee voor arbeidsmediation echter van een derde partij, zoals de bedrijfsarts.

Bij arbeidsconflicten is het meestal de werkgever die als eerste contact met mij opneemt, meestal via de telefoon. In dit gesprek leg ik als mediator mijn aanpak uit, bespreken we kort de situatie en praten we over mogelijke locaties en data voor het mediationproces.

Als mediator in arbeidsconflicten geef ik er de voorkeur aan om voorafgaand aan het gezamenlijke plenaire gesprek kort individuele gesprekken te voeren met beide partijen.

Lees meer

Wat doe ik als (echt-)scheidingsmediator?

Het is belangrijk om te begrijpen dat mijn rol als mediator voornamelijk gericht is op het faciliteren van communicatie en het helpen van betrokken partijen om samen tot oplossingen te komen. Hoewel ik doorgaans geen specifieke fiscale, financiële of juridische adviezen verstrek, betekent dit niet dat deze aspecten worden genegeerd.

Integendeel, als mediator bespreek ik actief verschillende opties en benaderingen op fiscaal, juridisch en financieel gebied met de betrokken partijen. Dit helpt jullie om de mogelijke gevolgen van jullie beslissingen te begrijpen en weloverwogen keuzes te maken.

 

wat doet een mediator

Het is echter belangrijk op te merken dat mijn rol niet bestaat uit het geven van specifieke adviezen op deze gespecialiseerde terreinen. Om ervoor te zorgen dat alle aspecten van een (echt-)scheiding op een diepgaande en geïnformeerde manier worden behandeld, werk ik samen met externe deskundigen. Deze experts kunnen specifieke vragen beantwoorden en gedetailleerde adviezen verstrekken op het gebied van belastingen, financiën en juridische zaken. Mijn rol is om de dialoog te vergemakkelijken, opties te bespreken en te zorgen voor een evenwichtige benadering van geschillen, waarbij alle betrokkenen actief betrokken zijn bij het besluitvormingsproces.

Stappenplan 1 + 2 mediation

KENNISMAKING

wat doet een mediator - kennismaking

Als de klik en het vertrouwen er is, maak ik daarna op basis van dit intakegesprek een vrijblijvend voorstel. Akkoord met het voorstel? Dan stuur ik na dit akkoord de volgende documenten:

START MEDIATION

wat doet een mediator - overeenkomst

We gaan beginnen met de gesprekken. Ik wil graag jullie verhaal horen.

Stappenplan 3 + 4 mediation

MEDIATION GESPREKKEN

wat doet een mediator - gesprek

Bij scheidingsmediation, staan we ook uitgebreid stil wat er geregeld moet worden. Denk hierbij aan de (in)boedelverdeling, vermogens opstelling, ouderschapsplan (kind)alimentatie, overige fiscale en financiële zaken.

OPTIES EN ONDERHANDELEN

wat doet een mediator - opties

Als er verschillende oplossingen op tafel liggen, wordt het tijd dat jullie die met elkaar verder uitwerken.

 

Stappenplan 5 + 6 mediation

KIEZEN UIT OPTIES

wat doet een mediator - onderhandelen

VASTLEGGEN RESULTAAT

wat doet een mediator - resultaat

Nadat de afspraken duidelijk zijn, worden deze schriftelijk vastgelegd in een (vaststellings)overeenkomst of in het geval van een scheiding in een Convenant.

EINDE MEDIATION

Als het niet gelukt is om afspraken te maken, dan eindigt de Mediation ook. Om de kwaliteit van mediations in Amersfoort hoog te houden, vind ik het als mediator belangrijk om te weten hoe jullie mijn dienstverlening hebben ervaren. Daarom krijgen jullie de gelegenheid om de mediation te evalueren.

Erkende MfN mediator

Specialisatie Familie-mediation en Arbeidsmediation

Als MfN registermediator, faciliteer ik de mediation op deskundige wijze en wordt er aandacht besteed aan jullie emoties en het herstel van vertrouwen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar in gesprek en bedenken jullie samen de beste oplossing.

Een MfN registermediator staat voor gegarandeerde kwaliteit. Voordat ik als mediator ingeschreven kon worden bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators heb ik mijn kwaliteiten en ervaring als mediator moeten aantonen met verschillende toetsen en assessments.

MfN registermediator
optimaal perspectief mediation amersfoort

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid.

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski