Mediation in Amersfoort ~ Leusden

Waarom mediation in Amersfoort | Leusden?

Voor mediation in Amersfoort | Leusden en omgeving kan je bij mij terecht. Mijn naam is Claudia Blom en als mediator begeleid ik jullie voor het vinden van oplossingen bij uiteenlopende conflicten. Ik sta voor échte kennis, échte aandacht en betaalbare kwaliteit. Mijn aanpak is integer, betrouwbaar en professioneel.

Met mediation kunnen partijen openlijk hun problemen bespreken. Aan elkaar vertellen wat hun dwars zit en meningsverschillen uit de weg helpen. Mediation in Amersfoort | Leusden, is maatwerk en richt zich op jullie specifieke situatie.

Mediation Amersfoort | Leusden ~ gesprekken met respect

Respect voor elkaar in mediation gesprekken is iets waar ik in geloof. Ik snap heel goed dat jullie een conflict hebben en dat jullie dus vol met emoties zitten. Natuurlijk mogen jullie je boosheid, verdriet en angsten uiten, graag zelfs!! Op deze manier komen jullie er langzaam achter waar de andere partij echt problemen mee heeft, boos over is of waarom zich gekwetst voelt.

Mediation in Amersfoort | Leusden ~ Mediator scheiding

Mediation voor jullie scheiding is met name geschikt als jullie besloten hebben te gaan scheiden maar geen vechtscheiding willen. Willen jullie scheiden of uit elkaar? Ik help jullie met het maken van goede toekomstbestendige afspraken. Afspraken waar jullie beiden tevreden over zijn en die juridisch houdbaar zijn. De afspraken die jullie maken worden door mij vastgelegd in het Convenant.

Bij elke echtscheiding is de situatie weer anders. In een gratis kennismakingsgesprek bespreek ik jullie situatie, zodat ik een beter beeld krijg wat wat jullie willen en wat jullie verwachtingen zijn. Ik vertel jullie tijdens het gratis kennismakingsgesprek meer specifiek wat jullie kunnen verwachten met betrekking tot scheidingsmediation .

Mediation Amersfoort | Leusden ~ scheiding eigen bedrijf

Als MfN- en geaccrediteerd scheidingsmediator kan ik jullie begeleiden in een complexe scheiding. Denk hierbij aan scheiden met een eigen bedrijf. Ik werk namelijk samen met een aantal deskundigen die kunnen adviseren als het gaat om de invulling van de fiscale- en juridische paragraaf.

Voor ondernemers betekent een echtscheiding veel extra zaken waar aan gedacht moet worden en die geregeld moeten worden. Een scheiding op zich is al zeer vervelend, maar als ondernemer betekent een scheiding vaak nog extra fiscale en financiële zaken die uitgezocht moeten worden.

Wat een scheiding voor de onderneming betekent, hangt af van jullie huwelijksregime (de huwelijksvorm). Zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden? Bij gemeenschap van goederen valt het bedrijf in de “gemeenschap”. Bij huwelijkse voorwaarden bestaat de mogelijkheid dat het bedrijf beschermd is.

Klik voor meer informatie op onderstaande link:

https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/wetten-en-regels/hoe-krijg-ik-mijn-ex-uit-de-zaak/

Familie-mediation ~ samengestelde gezinnen

Ook voor familie conflicten en ruzies kun je mediation inzetten. Hierbij kun je denken aan geld dat onderling geleend is en niet is terugbetaald, erfenissen en nalatenschappen.  Bij  familie-mediation, kun je ook denken aan de dynamiek die ontstaat door samengestelde gezinnen. Veel nieuw samengestelde gezinnen gaan binnen een jaar weer uit elkaar. Het mag duidelijk zijn dat dit vooral voor kinderen wederom een grote verandering is.

Met een mediator in Amersfoort | Leusden, kunnen jullie voorkomen dat dit ook bij jullie ook gebeurt. Met de juiste begeleiding kan de gezinsvorming goed doorlopen worden. Familie-mediation voor samengestelde gezinnen is er dus niet alleen om iets op te lossen, maar juist om eventuele wrijvingen, die verder kunnen escaleren, te vermijden. In dit geval wordt familie-mediation dus preventief ingezet.

Arbeids-mediation

Als arbeidsmediator kan ik bemiddelen in de relatie tussen jou en de werkgever of tussen jou en andere werknemers. Arbeids-mediation is een vorm van conflictoplossing gerelateerd aan “werk/arbeid” waar onder begeleiding van een onafhankelijke mediator het arbeidsconflict besproken en opgelost kan worden.

Mediator in Amersfoort | Leusden ~ mijn service

Op het gebied van mediation en coaching kun je mij ook benaderen voor:

  • Een (her)berekening van de alimentatie.
  • Hulp bij het maken van het ouderschapsplan of het wijzigen van het bestaande ouderschapsplan.
  • Onderzoeken of jullie relatie verbeterd kan worden.
  • Rouw- en verlies coaching; bijvoorbeeld na het verliezen van een dierbare, maar ook na een scheiding ~ het verlies van je huwelijk/relatie/partner.
  • Een conflict binnen het gezin, de familie.
  • Arbeids-mediation voor een verstoorde arbeidsrelatie.

Mediator scheiding ~ of een advocaat?

Mensen vragen zich vaak af of ze een mediator scheiding of een advocaat gaan inschakelen. De keuze voor een scheidingsmediator of advocaat, ligt niet zo zeer in de vraag wat “beter” is, maar het verschil zit in de werkwijze.

Mediator

Een advocaat legt voornamelijk feiten (uit het verleden) vast en treedt vaak op voor één van de partijen. Een scheidings mediator bemiddelt tussen beide partijen en is er dus voor jullie allebei. Waar een advocaat dus kijkt naar feiten uit het verleden, is een echtschedingsmediator juist op de toekomst gericht.

Scheidingsmediation als jullie gaan scheiden? In ieder geval zijn jullie bij mij als mediator voor jullie echtscheiding, goedkoper uit dan jullie scheiding neer te leggen bij een advocaat. Jullie nemen dan namelijk vaak ieder je eigen advocaat, terwijl de kosten van een mediator vaak gedeeld worden.

Wat doet een mediator bij scheiding?

Een mediator scheiding probeert, doordat jullie gaan onderhandelen over jullie belangen, tot een oplossing te komen waar jullie beiden tevreden over zijn. Scheidingsmediation is dus veel meer een win-win aanpak, dan de aanpak van een advocaat die voor één van jullie werkt. Hierdoor heeft deze aanpak meer het karakter van winnen of verliezen. Wat jullie kiezen is dus afhankelijk van wat jullie willen bereiken. Samen iets winnen? Of een winner en een verliezer? Met andere woorden:

“Samenwerken of vechten”?

Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden. Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

Als MfN register mediator, handel ik in conflictsituaties met beheersing en borging van een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Mijn mediations staan voor een afwikkeling waar jullie beiden tevreden mee zijn.

mediation in Amersfoort

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski