Rouwcoach

Als rouwcoach help ik jou bij het verwerken van je verlies.

Bij Rouwcoaching gaat het om “verlies”.

rouwcoaching

Als rouwcoach help ik jou bij het verwerken van je verlies. Denk hierbij aan het overlijden van een dierbare, je gezondheid, het verliezen van je baan (ontslag of met pensioen gaan), je partner en/of huwelijk.

Coaching voor verlieservaringen die vaak gepaard gaan met verdriet, boosheid en andere emoties. Rouw heeft dus niet altijd te maken met de dood van een persoon.

Rouwcoach en het rouwproces

Als rouwcoach is het mijn ervaring dat een rouwproces bij iedereen anders verloopt en toch zijn er ook bepaalde overeenkomsten. Deze zijn terug te vinden in de rouwcurve, waarin verschillende fasen beschreven staan.

In de curve staan emoties beschreven die doorgaans opeenvolgend (verschillende fasen) doorleefd worden. Nee, de volgorde van de geschetste rouwfasen is geen vast gegeven. Het is namelijk zowel een rationeel als een emotioneel proces.

De rouwcurve geeft aan dat er ontzettend veel verschillende emoties door je heen gaan wanneer je verlies te verwerken hebt.

Ik vertel je graag meer over hoe ik jou zou kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact op, ik luister naar jou!

claudia@optimaalperspectief.nl of bel naar 0620429578

 

Na een scheiding ~ rouwcoaching

Vooral na een (pijnlijke) scheiding kan rouwcoaching helpen. Uiteraard is het verwerken van een scheiding heel persoonlijk. Door mijn ervaring als rouw- en verliescoach en mijn kennis over verlies en rouw, kan ik luisteren naar jou.

“De mens met verdriet”.

Mijn aanpak als rouwcoach is erop gericht om aandacht te hebben voor de verwerking. Het is namelijk cruciaal om hierbij stil te staan met de bedoeling om tot acceptatie te komen.

Bij Rouw- en verliescoaching in Amersfoort, begeleid ik je in het verlies en help jou je gedachten te ordenen zodat er (weer) ruimte komt voor nieuwe inzichten en perspectieven. Kun je eenmaal rustig erkennen dat je iets of iemand verloren hebt, dan komt de vraag “Wat nu?”. De toekomst komt langzaam weer in zicht, hoe jij die toekomst ziet bepaal je zelf.

Je kunt meer lezen over mijn werkwijze en het stappenplan ~ Wat doet een coach?

Erkende MfN mediator

Specialisatie Familie-mediation en Arbeidsmediation

Als MfN registermediator, faciliteer ik de mediation op deskundige wijze en wordt er aandacht besteed aan jullie emoties en het herstel van vertrouwen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar in gesprek en bedenken jullie samen de beste oplossing.

Een MfN registermediator staat voor gegarandeerde kwaliteit. Voordat ik als mediator ingeschreven kon worden bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators heb ik mijn kwaliteiten en ervaring als mediator moeten aantonen met verschillende toetsen en assessments.

MfN registermediator
optimaal perspectief mediation amersfoort

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski