Mediation

Hulp nodig van een ervaren Mediator?
Ik ben slechts één telefoontje verwijderd.

Mediation is in het bijzonder geschikt voor mensen die op een goede manier uit elkaar willen gaan of de relatie willen herstellen.

Zoeken jullie een ervaren mediator met échte kennis, échte aandacht en betaalbare kwaliteit? Graag help ik jullie op een persoonlijke en deskundige wijze.

Als mediator ben ik werkzaam in Amersfoort en omgeving. Ik geef partijen de gelegenheid om hun verhaal te doen, met ruimte voor emoties. 

Bovendien is Optimaal Perspectief Mediation & Coaching een betrouwbare dienstverlener op het gebied van mediation, bemiddeling en coaching/therapie. Bij mij kunnen jullie terecht voor arbeids-mediation, mediation scheiding en familie-mediation.

Ik help jullie graag met het vinden van een oplossing van het conflict.

Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden. Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

Mediator of een advocaat?

Allereerst ben ik als mediator neutraal en onpartijdig en heb ik geen vooroordelen. Jullie conflict wordt niet aan de rechter voorgelegd, maar jullie zoeken met behulp van mij naar een gezamenlijke oplossing.

Niet alleen vervul ik een totaal andere rol dan een advocaat of een rechter, maar stel ik me als mediator neutraal op en spreek ik geen voorkeur uit voor de standpunten van de ene of de andere partij. Dit in tegenstelling tot een advocaat die voor één van jullie beide werkt.

Bovendien neem ik geen beslissingen over jullie conflict en bedenk ook geen oplossingen. Als bemiddelaar in jullie conflict, stimuleer ik jullie om in één of meerdere gesprekken zelf met concrete oplossingen te komen.

Ik help jullie om de communicatie op gang te brengen en weer met elkaar in gesprek te gaan. Als mediator begeleid ik jullie in het maken van afspraken die voor iedere partij écht werken. De uiteindelijke oplossing is dus voor alle partijen aanvaardbaar.

Ik bemiddel onder andere in arbeidsconflicten en familieconflicten. Als mediator regel ik jullie echtscheiding van A tot Z. 

Ik begrijp dat jullie eerst met mij kennis willen maken en graag iets meer van mij willen weten, voordat jullie mij als mediator voor jullie scheiding willen inschakelen. In een gratis kennismakingsgesprek kunnen jullie mij beter leren kennen (en ik jullie).

Uitgangspunten mediation

Wil een mediation slagen dan zijn er een aantal basisvoorwaarden waaraan voldaan moet worden. Deze voorwaarden bespreek ik uitgebreid in het gratis kennismakingsgesprek. Wil je meer weten over mediation in het algemeen? Klik op onderstaande link.

https://mfnregister.nl/

Vertrouwelijkheid

Dit wil zeggen dat alle informatie die mondeling en schriftelijk wordt uitgewisseld niet buiten de mediation mag worden gebruikt. De geheimhouding geldt voor alle betrokkenen.

Vrijwilligheid

Mediation is altijd op basis van vrijwilligheid, jullie willen allebei vrijwillig meewerken. Jullie kunnen niet verplicht worden tot mediation. Als er namelijk sprake is van “dwang” tot deelname dan is de kans op succes nihil.

Inspanningsverplichting

Bovendien is er een inspanningsverplichting. Dit wil zeggen dat jullie beiden erkennen dat er een conflict is en dat jullie allebei een inspanning willen leveren om een oplossing te zoeken. Jullie zijn beiden dus serieus bereid om in gesprek te gaan met de ander en zijn of haar standpunten aan te horen.

Mediator

Mediation, de voordelen

 

“Zoeken jullie een oplossing van jullie conflict met een hoge slagingskans”?

 

Als gevolg van het vinden van een gezamenlijke oplossing, bereikt tenminste 85% een overeenstemming waar zij beiden tevreden over zijn. De slagingskans van mediation is groter dan wanneer een conflict via advocaten en een rechter wordt beslist en bovendien sneller en goedkoper dan een gang naar de rechter.

Mediation en de voordelen:

Een relatief snelle oplossing.

Tijdens mediation kunnen partijen de problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Waardoor kan het contact na de mediation vaak behouden kan blijven.

Partijen bepalen zelf wat er afgesproken wordt.

Mediation is maatwerk en gericht op een specifieke situatie, hetgeen tot goede afspraken leidt.

Goedkoper dan een advocaat.

Erkende MfN mediator

Specialisatie Familie-mediation en Arbeidsmediation

Als MfN registermediator, faciliteer ik de mediation op deskundige wijze en wordt er aandacht besteed aan jullie emoties en het herstel van vertrouwen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar in gesprek en bedenken jullie samen de beste oplossing.

Een MfN registermediator staat voor gegarandeerde kwaliteit. Voordat ik als mediator ingeschreven kon worden bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators heb ik mijn kwaliteiten en ervaring als mediator moeten aantonen met verschillende toetsen en assessments.

MfN registermediator
optimaal perspectief mediation amersfoort

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Wij willen Claudia bedanken voor al haar hulp bij onze echtscheiding. Zij is een hele rustige en prettige persoon die ons alles stap voor stap uitgelegd heeft zodat wij alles goed begrepen. Ze is duidelijk, neutraal naar beide partijen en maakt zeker dat beide partijen alle papieren in orde hebben en dubbel checkt alles zorgvuldig zodat het soepel loopt.
Wij zij erg dankbaar voor haar hulp, uitleg en ondersteuning tijdens deze procedures. Wie net zo een goede ondersteuning zoekt is Claudia een zeer goede keuze, wij raden haar aan !!
Gr Bert en Syl

Sylvia Schuur

Fijne begeleiding op een professionele wijze. Je werd gezien en gehoord en werd er bemiddeld naar behoren met respect om met de juiste balans uit elkaar te kunnen gaan.

Cheryl Wolswijk

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman