Scheiden in Utrecht ~ De Bilt

Mediator scheiding Utrecht | De Bilt ~ met respect uit elkaar

Ik ben Claudia Blom, ervaren echtscheidingsmediator in Utrecht en De Bilt. Ik begrijp heel goed dat een echtscheiding een hele moeilijke beslissing is. Als mediator scheiding in Utrecht en De Bilt kan ik jullie helpen om op een respectvolle manier, in harmonie uit elkaar gaan.

Toch brengt een besluit om te gaan scheiden een hoop onzekerheid en onrust met zich mee. Eigenlijk weten jullie niet zo goed waar jullie moeten beginnen en waar jullie allemaal aan moeten denken.

Jullie vragen je af of mediation en met name mediation scheiding, iets voor jullie zou kunnen zijn.

Op internet hebben jullie al wat zaken opgezocht, maar het blijven losse eindjes. Om het proces van jullie echtscheiding in Utrecht | De Bilt goed te laten verlopen, hebben jullie behoefte aan rust en duidelijkheid.

Iemand die van alle losse eindjes één geheel maakt, bijvoorbeeld een echtscheidingsmediator. Ook willen jullie geen vechtscheiding in het belang van de kinderen en willen jullie dure advocaatkosten voorkomen.

Mediator Claudia 5

Mediator scheiding Utrecht | De Bilt ~ Dé mediator voor jullie scheiding

Een scheiding heeft emotioneel veel impact en gaat niemand in de koude kleren zitten.

Toen jullie trouwden (partners werden) hadden jullie niet gedacht dat jullie ooit een scheiding zouden aanvragen. Weliswaar strand meer dan één derde van de huwelijken, maar dit zou jullie niet gebeuren.

Jullie willen in ieder geval: “Scheiden zonder vechten”.

Toch lijkt dit makkelijker dan het is. Als ervaren mediator echtscheiding kan ik jullie hierin begeleiden. Ik doe dit op een professionele, integerere wijze, met oor voor jullie verhaal en oog voor praktische zaken die geregeld moeten worden.

mediator de bilt utrecht

~ Claudia Blom | Mediator ~

Wil je meer weten over de mediation bij jullie scheiding? Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

Wat doet een mediator scheiding?

Als ervaren en geaccrediteerd mediator scheiding, kan ik jullie helpen om van alle losse eindjes, alle vragen die jullie hebben, één geheel te maken. Als echtscheidingsmediator begeleid het gehele proces van jullie scheiding. De gehele echtscheidingsprocedure hebben jullie mij als jullie vast aanspreekpunt. Dit brengt jullie rust en duidelijkheid.

Afhankelijk van jullie situatie, werk ik samen met een aantal deskundigen, zodat jullie ook op juridische-, fiscale en financiële vraagstukken het juiste advies krijgen.

Een voorbeeld: Jullie hebben een koophuis ~ wat willen jullie hiermee? Verkopen? Tijdelijk onverdeeld laten of misschien wil één van jullie blijven wonen? Omdat ik samenwerk met een hypotheekadviseur en een fiscalist, wordt dit voor jullie uitgezocht en worden jullie geïnformeerd over de mogelijkheden.

Als mediator scheding in Utrecht en De Bilt is het mijn plicht om jullie goed te informeren over alle consequenties van de keuzes die jullie willen gaan maken.

Als jullie akkoord zijn met het convenant en hiervoor getekend hebben, zorg ik dat de verdere juridische afwikkeling wordt gedaan door de advocaat waar ik mee samenwerk. Ik blijf betrokken bij de juridische afwikkeling tot het moment dat de scheiding daadwerkelijk is ingeschreven bij de gemeente.

Mediation scheiding ~ Utrecht | De Bilt

Elke scheiding is anders, de aanpak om een echtscheiding te begeleiden is dus ook maatwerk. In het gratis kennismakingsgesprek, bespreek ik o.a. jullie situatie en jullie verwachtingen van mijn begeleiding als mediator in jullie scheiding.

We nemen door welke onderwerpen m.b.t. de scheiding in ieder geval besproken en geregeld moeten worden.

Afhankelijk van jullie situatie kun je hierbij denken aan.

  • De (koop)woing.
  • Alimentatie: kinderalimenatatie en partneralimantatie
  • Afspraken m.b.t. de eventuele kinderen.
  • Pensioenen opbouw,
  • Verdeling van gezamenlijke rekeningen
  • Verdeling van spullen

Mediator scheiding ~ ook voor jullie kinderen

Uiteraard heeft een scheiding ook heel veel impact op jullie kinderen. Kinderen horen zich graag gehoord. Indien gewenst, kan ik een kindgesprek aangaan met jullie kinderen.

Kinderen vinden het soms fijn om aan een neutrale derde partij te vertellen hoe zij jullie beslissing om uit elkaar te gaan ervaren. Dit kan helpen bij de verwerking van jullie scheiding. Als jullie (minderjarige) kinderen hebben, help ik jullie met praktische zaken zoals het opstellen van het ouderschapsplan.

Mediator bij scheiding ~ berekent de alimentatie

Ik bereken de kinderalimentatie en eventueel ook de partneralimentatie. Naast de berekening, geef ik jullie ook een duidelijke toelichting en uitleg over deze berekening.

De berekeing van alimenatatie is eigenlijk gebasserd op een viertal uitgangspunten:

  • Het gezinsinkomen.
  • De behoefte van de kinderen.
  • De draagkracht van beide ouders
  • De verdeling van de zorg (de omgangs- zorgregeling).

Alle afspraken die jullie samen maken, worden door mij vertaald naar het convenant.

Op onderstaande link kunnen jullie lezen welke impact jullie scheiding op kinderen heeft.

https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/

scheiden in Utrecht

~ Goed uit elkaar, met een toekomstperspectief ~

In een mediation scheiding, begeleid ik jullie in het nemen van de juiste beslissingen en sta ik voor échte kennis, échte aandacht en betaalbare kwaliteit. Ook help ik jullie graag om dure advocaatkosten voor jullie scheiding te voorkomen.

Echtscheidingsmediator ~ gesprekken met respect

Respect voor elkaar in mediation gesprekken is iets waar ik in geloof. Ik snap heel goed dat jullie door het besluit om uit elkaar te gaan, vol met emoties zitten. Natuurlijk mogen jullie je boosheid, verdriet en angsten uiten, graag zelfs!!

Op deze manier komen jullie er langzaam achter waar de andere partij echt problemen mee heeft, boos over is of waarom zich gekwetst voelt.

mediator scheiden

Mediator scheiding in Utrecht | De Bilt ~ jullie belangen

Als jullie gaan scheiden in Utrecht | De Bilt, help ik jullie met het hanteerbaar maken van de tegenstellingen die jullie hebben, door begrip op te bouwen voor de ander. Door deze manier van met elkaar omgaan, met respect voor tegenstellingen kunnen vaak nieuwe én heel verrassende oplossingen gevonden worden.

Uiteindelijk komen jullie op voor je eigen belangen, maar verliezen jullie ook het belang van de ander niet uit het oog. Hierdoor ontstaat voor jullie beiden een win-win situatie. Jullie maken met elkaar acceptabele afspraken. Er is geen winnaar en een verliezer, zoals vaak het geval is als jullie ieder een eigen advocaat nemen.

Daarnaast is het regelen van jullie scheiding met een advocaat, aanzienlijk duurder dan begeleiding door een echtscheidingsmediator.

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Wij willen Claudia bedanken voor al haar hulp bij onze echtscheiding. Zij is een hele rustige en prettige persoon die ons alles stap voor stap uitgelegd heeft zodat wij alles goed begrepen. Ze is duidelijk, neutraal naar beide partijen en maakt zeker dat beide partijen alle papieren in orde hebben en dubbel checkt alles zorgvuldig zodat het soepel loopt.
Wij zij erg dankbaar voor haar hulp, uitleg en ondersteuning tijdens deze procedures. Wie net zo een goede ondersteuning zoekt is Claudia een zeer goede keuze, wij raden haar aan !!
Gr Bert en Syl

Sylvia Schuur

Fijne begeleiding op een professionele wijze. Je werd gezien en gehoord en werd er bemiddeld naar behoren met respect om met de juiste balans uit elkaar te kunnen gaan.

Cheryl Wolswijk

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman