Kosten mediation

Hulp nodig van een ervaren Mediator?
Ik ben slechts één telefoontje verwijderd.

Kosten mediator ~ wat kost mediation?

Op de vraag: “Wat kost een mediator”? Probeer ik jullie een duidelijk antwoord te geven. De kosten zijn onder andere afhankelijk van jullie situatie. De kosten van mediation voor een (echt-)scheiding zijn afhankelijk van verschillende dingen. Denk aan hoe jullie getrouwd waren (of alles van jullie samen was of apart), of jullie kinderen hebben die nog niet volwassen zijn, of jullie in een gekocht huis wonen of een huis huren, en of één van jullie een eigen bedrijf heeft.

Al deze factoren kunnen het ingewikkelder maken en dus de kosten beïnvloeden. Het is raadzaam om met mij als jullie mediator een gesprek in te plannen, zodat ik een indicatie kan geven van de kosten. 

Wat kost mediation? Duidelijkheid en transparantie in de kosten bij Optimaal Perspectief Mediation & Coaching.

kosten mediation

Sessies worden tijdens kantooruren gepland. Voor sessies in het weekend of in de avond, reken ik 20% extra. Voor particuliere klanten binnen Amersfoort en omgeving (straal van 15 km) reken ik geen reiskosten, ook reistijd wordt niet in rekening gebracht. Hierbuiten worden er kosten per kilometer en reistijd in rekening gebracht.

Tarieven arbeidsmediation: Deze worden op aanvraag beschikbaar gesteld en zijn in euro’s en exclusief BTW.

Als jullie mediator maak ik een vermogensverdeling (bezittingen vermindert met de waarde van schulden) en bespreek ik met jullie eventuele pensioenopbouw en wat jullie daarmee willen. Daarnaast stel ik voor jullie een ouderschapsplan op en bereken ik de partneralimentatie en kinderalimentatie. Uiteraard stel ik het Convenant voor jullie op.

 

Kosten mediator ~ mediation en toevoeging

Voordat je mij als mediator benadert, kun je controleren of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) bij mediation.

Als mediator, werk ik niet op toevoeging. De reden is dat de afwikkeling van een toevoeging veel administratief werk is en de vergoeding voor mij bijzonder laag. De uren die ik in de administratieve afwikkeling moet steken, steek ik liever in jullie mediation.

In de praktijk komt het erop neer dat een mediation op basis van een toevoeging, gezien het vele werk en de lage vergoeding, vaak niet de aandacht en professionaliteit krijgt die jullie traject verdient.

Kosten mediator ~ mediation betaalbaar voor iedereen

Op zoek naar een professionele mediator voor het begeleiden van jullie scheiding of de beeindiging van jullie geregistreerd partnerschap? Jullie willen graag een ervaren en deskundige mediator voor jullie scheiding, maar zien op tegen de kosten? Neem vrijblijvend contact op, dan bespreken we jullie financiële situatie.

Ik help jullie graag met het vinden van een oplossing van het conflict. Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden. Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

Hoe duur is mediation? En wat kost nu een mediation traject voor een (echt-)scheiding als je niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand? Als mediator werk ik dan bij voorkeur met een vaste aanneemsom (All-In prijs).

Dit wil zeggen dat jullie als klant vooraf weten wat de kosten zijn. Daarom dus geen verrassingen achteraf! Ik werk liever niet op uurbasis omdat ik geen enkel belang wil hebben bij een onnodig lange duur van mediation of coaching.

Lees meer
Wat kost een Mediator?

Kosten mediator ~ goedkoop scheiden?

Jullie hebben het besluit hebben genomen om te gaan scheiden met behulp van een mediator (echt-)scheiding en jullie zijn benieuwd wat jullie (echt-)scheiding gaat kosten. Zeker is dat scheiden met behulp van een mediator scheiding goedkoper is dan via een echtscheidingsadvocaat. Jullie nemen dan namelijk vaak ieder je eigen advocaat, terwijl jullie de kosten van een mediator vaak delen.

Daarnaast duurt het gemiddeld minimaal een half jaar, voordat er een uitspraak is gedaan door de rechter. Minimaal een half jaar!!! vol stress en zorgen, wil je dat??? Realiseer je ook dat de rechter een uitspraak kan doen die jij liever niet gewild had. Naast de kosten, is dit nu precies het grote voordeel van mediation, namelijk een uitkomst waar jullie beiden achterstaan!!!

Over het algemeen worden de kosten 50/50 verdeeld. Jullie mogen zelf bepalen hoe de verdeling van de kosten er uit ziet. Bij een arbeidsconflict is het meestal de werkgever die de kosten betaalt.

 

Mediator ~ hoe wordt het honorarium berekend?

Willen jullie een vaste aanneemsom of geven jullie de voorkeur aan het uurtarief (aantal gewerkte uren, vermenigvuldigd met het uurtarief)? Als jullie kiezen voor het uurtarief worden alle verrichtte werkzaamheden genoteerd en bijgehouden.

kosten mediation

Als jullie kiezen voor een vaste aanneemsom, bespreek ik in het gratis kennismakingsgesprek jullie specifieke situatie, waardoor ik een beeld krijg van jullie wensen. Op basis van deze inventarisatie kan ik een vaste aanneemsom bepalen (een vaste prijs waarvoor ik jullie (echt-)scheiding begeleid.

 

Mediation (echt)scheiding en geregistreerd partnerschap ~ rechtsbijstandverzekering

Sommige rechtsbijstandverzekeringen vergoeden (voor een deel) de rechtshulp van een mediator bij het beëindigen van je huwelijk (echt-scheiding) of geregistreerd partnerschap. Voorwaarde is bijna altijd dat het gaat om een MfN registermediator. Ik ben MfN registermediator, dus jullie aanvraag voldoet in ieder geval aan de eisen van de verzekering.

Check dus voordat je mij benadert of je een rechtsbijstandverzekering hebt en of de kosten voor mediation vergoed worden.

kosten mediation

Mediator

Als ervaren mediator, sta ik voor een snelle, doeltreffende en een betaalbare oplossing.

Met échte kennis, échte aandacht en kwaliteit, kan ik jullie scheiding begeleiden tot een resultaat waar jullie beiden tevreden over zijn.

Ik ben als mens en als mediator betrokken, rechtvaardig, doortastend en flexibel.

“Ik begeleid jullie in jullie conflict om te komen tot goede afspraken. Mediation met oor voor jullie verhaal en oog voor praktische zaken.”

Claudia Blom ~ mediator en coach

kosten mediation

Erkende MfN mediator

MfN registermediator, voor arbeidsconflict, familieconflict of scheiding. Ik begeleid de mediation op deskundige wijze. Er wordt aandacht besteed aan jullie emoties en het herstel van vertrouwen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar in gesprek en bedenken jullie samen de beste oplossing.

Een MfN registermediator staat voor gegarandeerde kwaliteit. Voordat ik als mediator ingeschreven kon worden bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators heb ik mijn kwaliteiten en ervaring als mediator moeten aantonen met verschillende toetsen en assessments.

MfN Mediator scheiding
optimaal perspectief Mediator scheiding

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid.

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski