Mediation scheiding eigen bedrijf

Hulp nodig van een ervaren Mediator?
Ik ben slechts één telefoontje verwijderd.

Mediation Plus ~ speciaal voor ondernemers.

Bij scheiden met een eigen bedrijf moet er veel geregeld worden.

Waarom zouden jullie eigenlijk kiezen voor een mediator echtscheiding? Een mediator heeft een specialisatie gevolgd op het gebied van conflictbemiddeling en heeft op het gebied van scheidingen brede en specialistische kennis.

Als echtscheidingsmediator, begeleid ik jullie om de juiste antwoorden te vinden op vragen als:

“Welke rol speelt het bedrijf in een procedure scheiding”?

Mediation scheiding ~ waar moet je aandenken

Wat doet een mediator bij een scheiding eigen bedrijf? De waardebepaling van de onderneming en het vaststellen van het inkomen van de ondernemer met betrekking tot de eventuele alimentatie zijn lastige onderwerpen. Veel vragen tijdens een dergelijk (complexe) scheiding moeten beantwoord worden.

scheiding eigen bedrijf
  • Moet de waarde van de onderneming als gevolg van de scheiding verdeeld/verrekend worden?
  • Wat is de waarde van het bedrijf?
  • Valt het bedrijf in de gemeenschap van goederen? Dan heeft je partner recht op de helft van de waarde. Tenzij huwelijkse voorwaarden anders bepalen of als je gehuwd bent na 1 januari 2018 in beperkte gemeenschap.
  • Komt het voortbestaan van mijn bedrijf in gevaar?
  • Wat zijn de fiscale consequenties van de scheiding?
  • Met welke inkomens moet gerekend worden?

Met de juiste financiële en fiscale adviezen krijgen jullie snel zicht op de situatie. Als echtscheidingsmediator in Amersfoort en omgeving, zorg ik ervoor dat jullie de mogelijkheden kennen en de consequenties overzien van de scheiding.

Ik help jullie graag met het bedenken van opties voor het maken van goede afspraken. Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden.

Lees meer
scheiding eigen bedrijf Optimaal Perspectief

Mediator scheiding Amersfoort

Als ervaren mediator, sta ik voor een snelle, doeltreffende en een betaalbare oplossing.

Met échte kennis, échte aandacht en kwaliteit, kan ik jullie scheiding begeleiden tot een resultaat waar jullie beiden tevreden over zijn.

Ik ben als mens en als mediator betrokken, rechtvaardig, doortastend en flexibel.

“Ik begeleid jullie in jullie conflict om te komen tot goede afspraken. Mediation met oor voor jullie verhaal en oog voor praktische zaken.”

Claudia Blom ~ mediator en coach

Mediator scheiding Claudia

Erkende MfN mediator

Als MfN registermediator, faciliteer ik de mediation op deskundige wijze en wordt er aandacht besteed aan jullie emoties en het herstel van vertrouwen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar in gesprek en bedenken jullie samen de beste oplossing.

Een MfN registermediator staat voor gegarandeerde kwaliteit. Voordat ik als mediator ingeschreven kon worden bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators heb ik mijn kwaliteiten en ervaring als mediator moeten aantonen met verschillende toetsen en assessments.

MfN Mediator scheiding
optimaal perspectief scheiding eigen bedrijf

Prettige, rustige, rolstoelvriendelijke omgeving. Voldoende parkeergelegenheid

De onderneming ~ mediator scheiding eigen bedrijf

Mediation scheiding eigen bedrijf: als jullie gaan scheiden met een eigen bedrijf, willen jullie al jullie vragen deskundig en neutraal beantwoord hebben. Dit wil zeggen dat onafhankelijk advies en financiële begeleiding raadzaam is. Dit geldt voor de ondernemer zelf, maar ook voor de partner van de ondernemer.

Het vaststellen van het bedrijfsvermogen kan namelijk best ingewikkeld zijn. In principe wordt de balans en eigen vermogen van de onderneming als uitgangspunt genomen.

Er wordt meestal gevraagd naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. De onafhankelijk expert waar ik als mediator mee samen werk, maakt een waardering van de actuele waarde van het bedrijf en brengt de fiscale gevolgen in kaart.

Mediation Plus in Amersfoort heeft als uitgangspunt de scheiding zo gunstig mogelijk te regelen. Voor jullie allebei.

Naast de specifieke vragen gerelateerd aan de onderneming, komen net zoals bij een scheiding zonder onderneming de zaken zoals die beschreven staan bij Mediation scheiding aanbod.

Meer informatie over scheiden eigen bedrijf kun je vinden op Scheiden als je een eigen zaak hebt: zo werkt het

Lees meer

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Wij willen Claudia bedanken voor al haar hulp bij onze echtscheiding. Zij is een hele rustige en prettige persoon die ons alles stap voor stap uitgelegd heeft zodat wij alles goed begrepen. Ze is duidelijk, neutraal naar beide partijen en maakt zeker dat beide partijen alle papieren in orde hebben en dubbel checkt alles zorgvuldig zodat het soepel loopt.
Wij zij erg dankbaar voor haar hulp, uitleg en ondersteuning tijdens deze procedures. Wie net zo een goede ondersteuning zoekt is Claudia een zeer goede keuze, wij raden haar aan !!
Gr Bert en Syl

Sylvia Schuur

Fijne begeleiding op een professionele wijze. Je werd gezien en gehoord en werd er bemiddeld naar behoren met respect om met de juiste balans uit elkaar te kunnen gaan.

Cheryl Wolswijk

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman