Mediator Amersfoort ~ Leusden

Mediator Amersfoort | Leusden ~ regelt jullie scheiding

Als scheiding mediator Amersfoort en Leusden kan ik jullie scheiding betrouwbaar en professioneel begeleiden. Ik ben Claudia Blom een ervaren, integere en betrokken MfN mediator scheiding. Elke scheiding is uniek en mijn aanpak is dan ook maatwerk. Jullie hebben lang getwijfeld en van alles geprobeerd, maar jullie hebben besloten om echt uit elkaar te gaan. Jullie denken aan mediation voor jullie scheiding, omdat jullie niet tegen elkaar willen vechten en dure advocaatkosten willen voorkomen. Bij Optimaal Perpectief in Amersfoort en Leusden, zijn jullie op het juiste adres voor het regelen van jullie scheiding op een betrouwbare, betaalbare en professionele manier.

“Optimaal Perspectief Mediation & Coaching voor: Verbinden, Verhelderen, Vooruitgang en Veerkracht”.

Jullie kunnen vertrouwen op mijn échte aandacht, échte kennis en betaalbare kwaliteit. Als mediator heb ik oor voor jullie verhaal en oog voor praktische zaken. Er moeten immers veel zaken geregeld worden als jullie gaan scheiden. Wat zou ik voor jullie kunnen doen? Neem vrijblijvend contact op mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden. Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

mediator amersfoort leusden

Mediator ~ scheiden met respect

Jullie hebben definitief besloten om uit elkaar te gaan. Jullie hebben van alles geprobeerd, maar helaas het aanvragen van de scheiding is een feit. Maar waar moeten jullie beginnen? Het uitgangspunt is dat jullie met respect uit elkaar willen gaan. Jullie willen absoluut niet dat de kinderen de dupe worden van jullie echtscheiding. Toch merken jullie dat jullie door de emoties niet meer zo goed in staat zijn om met elkaar te overleggen. En juist nu, zijn er zo veel zaken waar overleg over moet plaats vinden.

Afhankelijk van jullie situatie kun je denken aan:

  • Wat voor zorgregeling (omgangsregeling) willen jullie samen afspreken? Misschien denkt één van jullie wel aan co-ouderschap, maar ziet de andere ouder dat ook zo? En is co-ouderschap realistisch voor jullie allebei? Of heeft één van jullie een drukke baan en is een zorgverdeling op basis van 50% niet haalbaar. En hoe zit het met de behoefte van jullie kinderen?
  • En wat willen jullie met de koopwoning? Willen jullie deze verkopen of misschien wil één van jullie daar wel blijven wonen en is dit dan ook financieel haalbaar? En wat zijn de fiscale gevolgen?
  • Hoe willen jullie omgaan met jullie pensioen en de verdeling van (gemeenschappelijke) bankrekeningen en spullen?

Kortom, scheiden in Amersfoort en omgeving, betekent dat jullie veel zaken onderling moeten afstemmen. Er zijn zoveel zaken die besproken moeten worden en waar in goed overleg, acceptabele afspraken over gemaakt moeten worden.

Mediation ~ voor goede afspraken

Een mediator scheiden in de regio Utrecht, kan jullie helpen om structuur aan te brengen in het regelen van jullie scheiding. Communicatie en overleg onder begeleiding van een neutrale derde partij, de mediator kan een opluchting voor jullie zijn. Jullie kunnen vrijuit praten over jullie emoties en onzekerheden en aangeven wat voor jullie écht belangrijk is.

Al jullie individuele belangen komen op tafel en worden door mij geïnventariseerd. Als alle belangen duidelijk zijn, vraag ik jullie te kijken of er misschien zaken zijn waar jullie het (redelijk) over eens zijn. Over welke zaken jullie in onderhandeling moeten treden en over welke zaken zijn jullie het nu nog totaal oneens?

mediator Amersfoort

Mediation ~ goede afspraken

Vooral de zaken waar jullie het nu nog over oneens zijn, zijn vaak een moeilijk onderwerp van gesprek tussen jullie beiden. Door de emoties, is het mijn ervaring dat deze onderwerpen vaak tot heftige discussies en verwijten over en weer kunnen leiden. Jullie hebben steeds minder begrip voor elkaar en de situatie dreigt te escaleren.

En dit was nu exact wat jullie niet wilden! Het is geen brevet van onvermogen om tijdens een heftige gebeurtenis als een scheiding een neutrale mediator te vragen. Deze kan jullie begeleiden in de communicatie en de onderhandelingen. Graag help ik jullie om de scheiding te regelen met respect. Voor het vastleggen van goede afspraken voor jullie allebei.

Mediator Amersfoort | Leusden ~ van A tot Z

Voor jullie scheiding kun je mij benaderen om jullie scheiding te regelen en te begeleiden. Als ervaren mediator kan ik het gehele echtscheidingsproces voor jullie regelen. Jullie hebben mij als jullie vaste aanspreekpunt, dit geeft jullie rust en duidelijkheid. Ik blijf betrokken bij de gehele scheidingsprocedure totdat de scheiding ingeschreven is.

Ook voor juridische, fiscale en financiële vraagstukken zijn jullie bij in goede handen. Ik heb samenwerkingsverbanden met hypotheekadviseurs, taxateurs, fiscalisten en pensioenadviseurs. Jullie kunnen er dus zeker van zijn de afspraken in het Convenant correct omschreven staan.

Mediator Amersfoort | Leusden ~ scheiden en de kinderen

Bij veel scheidingen zijn ook kinderen betrokken. Een paar generaties geleden werd er nog niet zo veel gescheiden als vandaag. Partners bleven, ondanks dat het partnerschap/het huwelijk niet optimaal was, om diverse redenen bij elkaar. Scheiden was tot 1971 moeilijk. Alleen als er sprake was van een gevangenisstraf, mishandeling, overspel of verkwisting, was scheiden mogelijk. Na 1971, door de invoering van de echtscheidingswet werd het makkelijker om te gaan scheiden.

Mediator

Vandaag de dag loopt één op de drie huwelijken spaak. Eigenlijk klopt dit cijfer niet meer, inmiddels ligt dit cijfer nog hoger, namelijk 36,2% van de huwelijken eindigt in een scheiding (bron: CBS). Bij veel van deze huwelijken zijn ook kinderen betrokken. Ongeveer 87.000 kinderen worden per jaar geconfronteerd met het uit elkaar gaan van hun ouders. Als jullie kinderen hebben kijken we naar een passende zorgregeling, die aansluit bij jullie situatie en de behoeften van jullie kinderen. Ik help jullie met het opstellen van een ouderschapsplan.

https://www.nibud.nl/onderwerpen/scheiden/co-ouderschap/

Arbeids-mediation in Amersfoort | Leusden

Ook in Amersfoort en Leusden zijn er wrijvingen op de werkvloer. Meestal worden deze wrijvingen onderling opgelost. Soms komt het voor dat de situatie verder escaleert. Als arbeidsconflict mediator probeer ik verstoorde arbeidsrelaties te herstellen. Soms blijkt uit de mediation gesprekken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Als mediator begeleid ik de beeindiging van de arbeidsrelatie met respect voor beide partijen.

Maak je je zorgen over je situatie?

Ik help jullie graag met het bedenken van oplossingen!

Vul je gegevens in om teruggebeld te worden op een tijdstip dat uitkomt, dan bespreken we de mogelijkheden.

Of neem vrijblijvend contact op mail of bel. Je bent ook welkom om je vraag via Whats App te sturen.

CTA

Wat klanten over mij zeggen

Super deskundige relatie bemiddelaar. Hele fijne gesprekken en goede handvaten gekregen om te verbeteren. De therapie heeft mijzelf als persoon ook geholpen.

Tineke Krijkamp

Heel erg ontspannen,vertrouwd,eerlijk,en leerzaam,echt een aanrader 👍

Marcel Krijkamp

Het was geen makkelijk proces, maar dank dat je het voor ons beide tot een goed einde hebt weten te brengen!

Esmeralda Kinds

Ik ken Claudia als integer en vindingrijk. Ze kan zich goed inleven in anderen en dat komt duidelijk naar voren in haar onpartijdige houding.

Jose de Bruijn

Wij zijn erg tevreden over de werkwijze die Claudia hanteert tijdens onze mediation sessies.
Zij gaf ons direct een goed en ontspannen gevoel, zij haalt de juiste argumenten naar voren en stelt correcte vragen waar wij niet eerder bij stil hebben gestaan.
Zij leert ons bewuster te zijn van de kracht van (non-verbale)communicatie, dus ook hoe het kan komen dat dit vaak misgaat en helpt ons erbij om oplossingen te bedenken.
Claudia is zeer onpartijdig en ontzettend fijn om mee in gesprek te zijn.

Hendrina Sumter

Claudia is een open en eerlijk persoon en ze heeft verstand van zaken!

Sylvia van Wijngaerde

Een zeer professionele aanpak !
Maar vooral een goed persoonlijk contact gehad.
Staat vrolijk in het leven en deelt dat graag met de mensen om haar heen die dat wensen.
Stelt je op je gemak in de toch al moeilijke beslissing
Zeker een aanrader

MF Keislair

Firstly Claudia’s English is perfect, which was a huge relief! The coaching and mentoring that I received was brilliant and really helped me to find direction and put me on the right path. Claudia is a such a lovely person, it made working with her really easy and I always looked forward to my sessions. Thank you Claudia 🙂

N Young

Prettige persoonlijkheid
En leuk contact

S Glavimans

Prettige gesprekken en goede begeleiding. Open, direct en duidelijk.

J Hartman

Erg vriendelijk, heeft me erg goed geholpen. Super bedankt Claudia!

L Verweij

A very good mediator. She handles the case from start to finish. She takes the matter seriously. Wish there were more people like that.

A Murakowski