Beeindigen en herstellen van relaties. Gaat dit samen?

Vaak krijg ik de vraag: “Hoe kun je zowel mediator voor scheidingen als relatietherapeut zijn?” Het lijkt misschien ongebruikelijk om beide te zijn. Maar er is een verhaal achter mijn keuze om zowel mensen te begeleiden bij het beëindigen van relaties als bij het herstellen ervan.

Ik begon als scheidingsmediator

De oorsprong: Ik ben begonnen als scheidingsmediator, waarbij ik mensen hielp bij het afronden van huwelijken en partnerschappen op een respectvolle en vreedzame manier. Maar al snel viel me iets op dat mijn kijk op conflicten en relaties voor altijd zou veranderen. Veel mensen die bij me kwamen, wilden helemaal niet scheiden of hadden het gevoel dat ze hun samenzijn te snel opgaven. Ze waren overweldigd door conflicten, communicatieproblemen of andere uitdagingen die hun relatie onder druk zetten.

Het juiste loket/adres: Tijdens de gesprekken checkte ik of  de partijen wel echt wilde scheiden. Als dit namelijk niet het geval bleek te zijn, waren ze bij mij aan het verkeerde “loket/adres”. In plaats van haastig de juridische stappen van een scheiding te nemen, zag ik het als mijn verantwoordelijkheid om te begrijpen of er nog hoop was voor deze paren, of dat een scheiding echt op zijn plaats was.

De relatieherstelmissie: Ik realiseerde me dat sommige relaties het verdienen om te worden gered, en dat er professionals nodig zijn om de communicatie te herstellen, emotionele wonden te helen en partners te begeleiden naar een gezonde, liefdevolle relatie.

Het resultaat: Wat begon als een scheidingstraject eindigde vaak in een versterkte, hernieuwde relatie. Het was inspirerend om te zien hoe deze paren, die ooit op het punt stonden uit elkaar te gaan, weer verbinding vonden en samen een nieuw hoofdstuk begonnen.

De Samenwerking: Dus, ja, ik ben zowel mediator voor scheidingen als relatietherapeut. Waarom? Omdat ik geloof in de kracht van het behoud van gezonde relaties en het helpen van stellen om samen te groeien, zelfs na de moeilijkste tijden. Het is een uitdagende, maar uiterst bevredigende samenwerking.

Als je meer wilt weten over mijn benadering en hoe ik je kan ondersteunen in jouw specifieke situatie, aarzel dan niet om contact op te nemen. Laten we samenwerken aan een gezonde, gelukkige toekomst.

relatietherapie amersfoort