Versterk je band met je partner: Budgetvriendelijke (zomer)activiteiten!

Als relatie therapeut zie ik vaak hoe belangrijk het is voor koppels om samen plezierige activiteiten te ondernemen. Het verlangen naar quality time, lachen, ontspannen en nieuwe herinneringen creëren staat hoog op hun wensenlijst. In het drukke leven van vandaag belanden stellen soms echter in een sleur, waarbij ze meer op de bank zitten, weinig praten en te veel op hun telefoons staren.

Relatie therapeut ~ een stap in de goede richting

Ik begrijp dat leuke dingen samen doen niet dé oplossing is voor elk probleem in een relatie, maar het is zeker een stap in de goede richting. Ik merk dat kosten vaak een obstakel vormen bij het plannen van activiteiten. Simpele dingen zoals een terrasje pakken, uit eten gaan of naar de bioscoop gaan, kunnen tegenwoordig behoorlijk prijzig zijn.

Daarom wil ik graag een aantal budgetvriendelijke ideeën delen.

☘️ Picknick in het park: Bereid samen een mand vol lekkernijen en verfrissende drankjes en geniet van een ontspannen middag in de natuur. Hierdoor kunnen jullie quality time doorbrengen en elkaar beter leren kennen.

☘️ Rommelmarkten en vlooienmarkten: Struin samen langs de kraampjes en ontdek verborgen schatten. Deze activiteit kan jullie gemeenschappelijke interesses naar boven brengen.

☘️ Wandelingen in de natuur: Geniet van de prachtige natuur door samen een wandelroute te verkennen. Het biedt niet alleen lichamelijke gezondheidsvoordelen, maar ook de gelegenheid voor openhartige gesprekken.

☘️ Zomerse DIY-projecten: Laat jullie creativiteit de vrije loop en werk samen aan een zomerproject, zoals een moestuin of een vogelhuisje. Samenwerken aan iets nieuws kan jullie band versterken.

☘️ Buitenbioscoop in eigen tuin: Creëer een romantische filmavond onder de sterren in jullie eigen achtertuin. Een gezellige en onvergetelijke ervaring zonder hoge kosten.

☘️ Lokale evenementen en festivals: Ontdek gratis of goedkope lokale evenementen en verruim jullie horizon.

☘️ Samen vrijwilligerswerk doen: Zoek naar vrijwilligersmogelijkheden die jullie beiden aanspreken. Samen iets goeds doen voor anderen kan jullie relatie versterken.

☘️ Rondvaart in de grachten van Amersfoort: Als jullie in de buurt wonen, is een rondvaart door de grachten een geweldig idee. Geniet van elkaars gezelschap terwijl jullie de charme van de stad ontdekken.

☘️ Fietsboot de Eemlijn: Voor avontuurlijke koppels die van fietsen en water houden, is de Fietsboot de Eemlijn een leuke optie om samen Eemland en ’t Gooi te verkennen.

Ik weet zeker dat er nog talloze andere ideeën zijn. Meer tips zijn dan ook meer dan welkom!

Geïnteresseerd in de mogelijkheden om jullie relatie te herontdekken? Neem contact op en laten we kijken hoe ik jullie kan ondersteunen.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor meer informatie of een afspraak. Mail of bel, dan bespreken we de mogelijkheden. Of stuur eenvoudig je vraag via Whats App en krijg binnen 24 uur je antwoord.

 

Hartelijke groet,

Claudia Blom

Optimaal Perspectief Mediation & Coaching